Nu ska det bli andra bullar!
~Kanelbullar ~
50 g jäst
5 dl sojamjölk
125 g mjölkfritt margarin
1 1/2 dl socker
1 tsk salt
ev 1 tsk stött kardemumma
ca 13 dl vetemjöl
~Fyllning~
100 g mjölkfritt margarin
2 tsk kanel
1 dl socker
Smula jästen i en bunke. Smält margarinet i mikron eller i en kastrull. Tillsätt sojamjölken och låt allt bli fingervarmt, 37 grader. Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills jästen löst sig.
Tillsätt resten av vätskan samt socker, salt och ev kardemumma.
Blanda i nästan allt mjöl och arbeta degen fin, det går lättast om du använder elvisp med degvispar. Om det behövs, tilsätt mer mjöl för att degen ska bli smidig och inte kladda. Låt den jäsa ca 30 min under bakduk.
Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och arbeta den lite. Kavla sedan ut den till en stor rektangel. Bred mjölkfritt margarin på degen, strö på kanel och socker, eller blanda ihop mjukt margarin med socker och kanel, och bred på degen. Rulla ihop som en rulltårta och skär i bitar. Lägg på en plåt och jäs cirka 30 min. Pensla med sojamjölk/grädde och strö på pärlsocker.
Grädda i 250 grader i 5-10 min. Låt svalna på galler under bakduk. Går bra att frysa in.
Jag tänkte att eftersom camp Bullah ska dela ut bullar till folk, vore det orättvist mot alla veganer och lactards (laktosintoleranta, det heter så på riktigt XD) om de inte kan äta våra bullar. Alltså ska jag iväg och handla sojamjölk och mjölkfritt margarin om en stund. ^^
Vad mer? Stefan kom just in med ett gäng med otäcka små svarthåriga, piercade saker (säkert knappt sexton år ens) som fnissade mycket i hallen. Luktar starkt av parfym gör de också. Hu.